• O mutare înțeleaptă!

Compare Listings

Întrebări despre imobiliare ?️??️

Întrebări despre imobiliare  ?️??️

Inițiem un set de întrebări pentru a găsi răspunsuri la unele curiozități din imobiliare.

De ce agentiile imobiliare prezinta la vanzare prețul pe metrul pătrat construit și nu pe cel util?

Mornmal, în grila notarilor este luat de referință cel util.

Când un constructor/dezvoltator vinde un apartament, vinde suprafața construită. Clientul nu cumpără doar apartamentul în sine, devine proprietar parțial și pe teren și spațiile comune.

E altă situație la un apartament vechi, el cumpără doar suprafața utilă ( și, în anumite cazuri, parte din teren care îi aparține). Mulți agenți nu acordă atenție acestei distincții și, ca atare, nu explică toate aceste detalii clienților. Tendința clienților este de a diminua costurile de orice natură și nu vor să plătească pentru servicii extra. Clienți în schimb ar trebui să depună un efort și să răsplătească munca acestui profesionist, pentru a nu primi în loc de mere, pere.

Vreau să cumpăr un apartament pentru prima oară. Ce ar trebui să știu despre această tranzacție?

– Cel mai mic preț nu este și cel mai bun.
– Luați în calcul costurile renovării, ale vecinilor, a poziționării în funcție de punctele cardinale și în funcție de anotimp.
– Cumpărați ce aveți nevoie, nu ce vă spun alții că este bine.
– Aveti răbdare, va dura ceva până când veți găsi ceva care să vi se potrivească.
– Fiți gata să negociați cu proprietarul. Nu vă lăudați că ați găsit ceva care vă place. Tranzacția trebuie să rămână secretă până la finalizarea ei.

Care este timpul optim de recuperare a investitiei pt un apartament cumparat pt a fi dat spre inchiriere?

Am putea spune 10-12 ani (8-10%), dar ar fi ok și în intervalul 16-20 ani (6-6%).

Depinde foarte mult de proprietate, de strategia de investiție și dezvoltare a orașului, depinde de obiectivele și serviciile ce apar în vecinătatea proprietății și mai mulți factori.
Tineți cont, totuși, că atunci când calculăm, luăm în considerare prețul. Adaugam taxele, costul renovărilor și celelalte costuri legate de utilități. In plus pentru venitul anual, trebuie reduse din chirie  orice costuri sau taxe impuse de stat.

Din punct de vedere investițional, chiar dacă apelăm la un credit pe o perioadă lungă, care ar fi vârsta de valabilitate optimă al unui apartament?

În primul rand acesta este un risc pe care trebuie să vi-l asumați atunci când cumparati un apartament vechi.

Expertii recomandă ca ciclul de viață al unei clădiri săî fie de 40 de ani, așa că vă puteți imagina ca în acest moment sunt deja foarte multe care au depășit perioada de valabilitate. Cel mai bine este să consultați un expert care vă poate înainta o analiză pertinentă.
Trebuie, de exemplu să luați în cașlcul că beneficiind de o renovare-consolidare adecvată, ciclul de viață poate fi prelungit la sute de ani. Insă, din pacate, sunt rare situațiile de acest gen, în majoritatea cazurilor proprietarii refuză să investească ân propriile proprietăți și apoi dau vina pe stat pentru orice problemă.

Metode eficiente de promovare a proprietății pentru a avea succes?

E un subiect complex, de aceea cel mai bine e de luat legătura cu un consultant imobiliar. Importante sunt câteva aspecte:

  • Fișa imobilului poate defini clar segmentul țintă către care trebuie să ne adresăm.
  • Stabilirea unui obiectiv principal: timp de vânzare, prețul, rata de schimb, oportunități de colaborare,
  • Conteaza mult povestea și conținutul.

E foarte simplu să o publicăm pe o pagină web și un cont de Facebook. O poți trimite prietenilor pentru a da Like sau Share. Poți apela la publicitate online Google, sau să cumperi Like-uri pe Facebook și ”followers” pe Twitter…Problema este legată de conținut, nu doar o mijlocul. Mijlocul fără conținut nu are importanță…

img

Barda Catalin

Related posts

Cum cumperi o casa cu 0$

Graham Stephan Sunt mândru să spun că această proprietate ... a fost gratuită. M-a costat 0...

Continuați lectură
Barda Catalin
de Barda Catalin

Cele mai bune cai de a face bani

Ce trebie sa faci ca sa rupi zona de comfort si sa devii activ in zona de business? Kris Khron...

Continuați lectură
Barda Catalin
de Barda Catalin

Operator Baza de date imobiliare

Operator baza date IMOBILIARE Dacia Imobiliare Bacau www.dacaimobiliare.ro  |...

Continuați lectură
Barda Catalin
de Barda Catalin

Alătură-te discuției


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110