• O mutare înțeleaptă!

Compare Listings

Ghid de închiriere

Aspect si comportament: un aspect mai ingrijit, un comportament civilizat care asigura un dialog concis si la obiect e un castig de ambele parti. In momentul in care se divagheaza de la subiect, se infloreste, privirea fuge in alte parti si fiecare fraza se incheie cu „nu-i asa?” atunci nu va asteptati la prea multe. Oamenii sinceri si care muncesc, nu au timp de pierdut. Pentru siguranta, singurul contract de inchiriere opozabil in instanta este cel vizat de Finante, ceea ce va duce la o crestere cu 12% a chiriei.

Situatia personala, civila si materiala: sunt importante aspectele legate de stabilitatea materiala data de o anumita slujba, stabilitatea familiala, anturajul. Sunt detalii care vor conta mult in aceasta relatie de-a lungul timpului.

Pretul zonei: O chirie pentru un apartament de 3 camere de 450 de euro, fata de un pret al zonei de 380 euro, nu va duce la un succes imediat, ba chier la o dezamagire ca nu gasiti chiriasi. In general recomandam o marja de negociere de 10% fata de pretul pietei in zona, in sus, sau in jos in functie si de dotari.

Mobilat, sau nemobilat: Peste 60% din cererile venite sunt pentru cele mobilate, urmeaza cele semimobilate si la urma raman ca cerinte cele nemobilate. Aici intervine si flexibilitatea proprietarului, deoarece amenajarea lui in stilul chiriasului poate atrage la sfarsitul contractului investitii mari in amenajare. recomandam incheierea unei anexe la contractul de inchiriere in care sa fie evidentiate toate bunurile lasate in folosinta , marca, descriere…

Utilitati: E foarte important de a avea acces la toate utilitatile: contractul pe gaze naturale, apa si curent e bine sa fie facute pe numele proprietarului. Partea de comunicatii si internet este bine sa fie facute pe numele celui care inchiriaza, in acest fel se diminueaza riscul acumularii unor datorii si mai mari pe numele proprietarului.

Reparatii: Este bine de luat in calcul inlocuirea unor consumabile ca: bateriile de la chiuvete, dus, baie, prize electrice, intrerupatoare, becuri. Zonele cu umezeala excesiva si cu igrasie trebuie tratate corespunzator pentru a nu crea probleme de sanatate. O lista cu toate defectiunile este foarte utila inainte de punerea anuntului de inchiriere.

Curatenie: Nu ar fi indicat ca viitorii chirias sa vina in vizita si sa vada meniul servit de cei anteriori pe aragaz, masa, sau pe pereti, sau la baie. La asemenea mizerie vor fi oaspeti si anumiti vizitatori. O igienizare si deratizare este obligatorie pentru o carte de vizita frumoasa.

Facturi restante: Recomandat ar fi sa le aduceti la cunostinta viitoarilor ciriasi, restantele la utilitati ramase e pe urma celorlalti chiriasi. Este indicat semnarea unei anexe la contractul de inchiriere cu indexul la fiecare contor.

In cazul in care suntem gata sa il inchiriem dupa parcurgerea acestor etape, putem incerca sa facem o publicitate adecvata cu poze de calitate. In cazul in care nu aveti la dispozitie dispozitivele necesare, puteti apela la un consultant imobiliar care va poate ajuta la o prezentare corespunzatoare.

img

Barda Catalin

Related posts

Cum cumperi o casa cu 0$

Graham Stephan Sunt mândru să spun că această proprietate ... a fost gratuită. M-a costat 0...

Continuați lectură
Barda Catalin
de Barda Catalin

Cele mai bune cai de a face bani

Ce trebie sa faci ca sa rupi zona de comfort si sa devii activ in zona de business? Kris Khron...

Continuați lectură
Barda Catalin
de Barda Catalin

Operator Baza de date imobiliare

Operator baza date IMOBILIARE Dacia Imobiliare Bacau www.dacaimobiliare.ro  |...

Continuați lectură
Barda Catalin
de Barda Catalin

Alătură-te discuției


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110