• O mutare înțeleaptă!

Gama de prețuri: Din la

Compare Listings

Due Diligence

Ca agent, va putem ajuta sa gasiti profesionisti calificati care sa faca majoritatea acestor investigatii si sa va furnizeze rapoarte scrise. Elaboram un raport preliminar asupra titlului de proprietate. Titlul indica dreptul de proprietate asupra proprietatii si poate fi neclar, cu o situatie confuza privind ultimii proprietari sau drepturile de acces, sau unele limitari: servituti (drepturi de acces), drept de habitatie, succesiuni, retrocedari. Un avocat angajat va poate ajuta sa rezolvati aspectele care ar putea cauza probleme la o data ulterioara.

Echipa noastră poate oferi suport pentru următoarele tipuri de misiuni de Due Dilligence:

  • Imobile comerciale și rezidențiale, precum și achiziții de terenuri și proiecte
  • Evaluări imobiliare și costuri pentru evaluarea completă
  • Audituri de licitație
  • Revizuirea contractului
  • Supravegherea imobiliară și a lucrărilor la șantier
  • Cadastru și revizuire autorizații
  • Inspecții de proprietate și studii de expertiză
  • Identificarea proiectului
  • Inspecții de mediu

Cercetarea de piață

Putem identifica potentialii cumparatori sau chiriasi prin elaborarea strategiei de piata, utilizand sisteme moderne pentru serviciile de tranzactionare, inclusiv vanzari de proprietati, negocieri de inchiriere si reinnoiri ale inchirierii, conform cu cele mai recente informatii si tendinte comerciale imobiliare care sunt esentiale pentru dumneavoastra cand luati decizii documentate

Analiza investițională

Posedam surse de date de piata actualizate, cercetare, furnizam analize complete ale investitiilor care ajuta la evaluarea si cresterea rentabilitatii investitiilor si gaseste recomandari de finantare alternative si servicii de trazactionare pentru o locatie individuala sau multipla.

Evaluarea imobiliară

Evaluarea imobilului reprezinta procedeul prin care banca se asigura ca apartamentul sau casa ce urmeaza a fi ipotecate in favoarea sa are o valoare suficient de mare pentru a putea despagubi institutia financiara in cazul in care debitorul refuza sa restituie suma imprumutata. Acest procedeu presupune la inceput prezentarea de catre viitorul debitor a documentelor imobilului si anume: schita, copie dupa actul de dobandire, precum si un extras CF nu mai vechi de 30 de zile.

Dupa verificarea documentelor de catre banca, cea de-a II-a etapa o constituie vizita unui evaluator autorizat, numit de catre banca, care va face cateva fotografii care sa ateste conditiile in care se prezinta imobilul, urmand ca acesta sa intocmeasca un raport de evaluare in care sa prezinte bancii valoarea estimata a imobilului. In cazul in care banca va fi satisfacuta, imobilul va fi luat in ipoteca. In evaluarea unui imobil, se vor tine cont de aspecte ca: finisajele existente, existenta sau nu a utilitatilor, amplasamentul casei sau apartamentului, precum si vechimea acestuia sau materialele de constructie folosite la ridicarea sa.

In primul rand, orice evaluator se va uita la amplasamentul imobilului, cartierul si nu in ultimul rand anul constructiei. In cazul caselor se va mai tine cont si de materialul din care este facuta (caramida, chirpici, etc)

Ceea ce ar trebui sa stiti de la inceput este ca acum evaluatorii lucreaza strict pe baza unei grile primite de la banca si in functie de indeplinirea anumitor criterii de catre bunul evaluat, acesta doar bifeaza sau debifeaza anumite casute, astfel ca preturile obtinute nu mai pot fi scazute ori crescute artificial.

Evaluatorul nu este interesat daca peretii sunt proaspat vopsiti sau daca aveti perdele frumoase, ci de cat de solid este imobilul. Este important daca instalatiile sanitare sau cele de incalzire sunt noi aceasta va adauga valoare locuintei. Mai ajuta si daca aveti parchet ori pardoseala puse recent, sau daca finisajele sunt de o calitate superioara.

Pretul aproximativ ce va fi determinat de catre evaluator va fi in functie de ofertele de imobile situate in aceasi zona cu dumneavoastra. Astfel, daca va gasi in ziar anunturi de genul vand apartament cu 3 camere confort I in cartierul X. pret 40.000 euro, iar dumneavoastra aveti un apartament asemanator in acelasi cartier, va considera ca pret aproximativ pentru locuinta dumneavoastra tot valoarea de 40.000 euro. Care, bineinteles, va creste ori va scadea, in functie de constatarile facute de evaluator la fata locului.

Este foarte important sa nu exista igrasie ori alte urme evidente de degradare avansata. De asemenea, in cazul in care ati facut modificari fata de schita apartamentului, este vital sa aveti autorizatie pentru ele.

In mod normal, vizita nu va dura mai mult de 5-10 minute. Evaluatorul va intra, se va uita la cum arata totul si va face fotografii in fiecare incapere, precum si in locurile care prezinta defecte.

Cât valorează imobilul?

La terenuri e o altă socoteală, în schimb pentru imobile am putea aplica o formulă pentru a ne da seama de nivelul pieței:

Valoarea investițională intrinsecă al unui imobil = chiria lunara medie x 12 luni x 17 ani x 80%. Această formulă indică valoarea unei proprietăți imobiliare.

Diferența de 20% fiind necesară pentru acoperirea cheltuielilor de mentenanță a imobilului, plata taxelor aferente veniturilor din chirie și a gradului de ocupare care nu poate fi tot timpul de 100%.

Parte a procesului de due diligence imobiliar :
      1.      Starea juridica a proprietatii
      2.      Starea asupra sarcinilor de care este grevat imobilul, precum si orice servituti sau acorduri reciproce care privesc proprietatea
      3.      Starea contractelor comerciale si de inchiriere asupra imobilului
      4.      Regimul din cartea funciara si istoric
      5.      Regimul rolului fiscal si istoric
      6.      Regimul asigurarii si istoric daune
      7.      Starea fizico-tehnica a constructiei
      8.      Regimul cailor de acces
      9.      Regimul infrastructurii de utilitati, puteri instalate si consum, contorizare
      10.    Regimul infrastructurii de utilitati subteran si suprateran
      11.    Regimul parcarii/rampa incarcare/descarcare marfa
      12.    Regimul autorizarii de mediu
      13.    Urbanism si coeficienti urbanistici
      14.    Regimul zonal de transport si tranzit
      15.    Statistica criminalitatii de zona
      16.    Starea panzei freatice
      17.    Clasificare seismica
      18.    Conditii speciale privind mediul zonal
      19.    Conditii speciale de piata
      20.    Conditii speciale de fiscalitate imobiliara si regim aplicabil proprietatii


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110