• O mutare înțeleaptă!

Compare Listings

Defectele din spatele peretilor

Defectele din spatele peretilor

De multe ori am fost pusi in situatia de a avertiza cumparatorii vis-a-vis de achizitionarea unui imobil nou sau vechi vis-avis de viciile ascunse ale imobilelor.

Ambele contin capcane menite sa fie doar o spoiala ieftina pe bani multi!

Apartamentele noi:

Dezvoltatoriii se intrec in promotii, acolo unde este cazul. In schim uita sa va alimenteze cunostintele cu:

  • diferenta intre spatiile comune si cele utile. Dezvoltatorii promoveaza un pret cu cel putin 15% mai ieftin doar din aceasta diferenta de metraj.
  • administrarea blocului poate deveni o problema, cu cat mai mare cu cat mai multe (costuri de administrare, lift, curatenie, securitate, mentenanta tehnica…), toate converg in costuri care pot deveni destul de prohibitive.
  • finantarea poate fi un targ destul de costisitor, mai ales ca e pe o perioada lunga.
  • garantiile echipamentelor nu sunt respectate, sunt ascunse sub contracte de mentenanta ieftine, dar pe termen lung cu plata pieselor la preturi de neinchipuit. Mici probleme de executie a constructiei pot deveni probleme reale care pot diminua cu mult pretul initial.
  • mediul inconjurator se poate degrada datorita implementarii altor proiecte, sau altor factori de dezvoltare din zona si poate deveni un cosmar.
  • karma si fengshui-ul poate deveni stres. Din coltul de rai se poate transforma in groapa intunecata a viselor pe termen lung. 

Cladiri vechi

  • De cate ori nu am asistat la cumpararea unui apartament cu: Centrala termica din 2000, tevi de pexal rascoapte, instalatie electrica alandala, cu multe, multe, multe improvizatii, filtre montate invers, instalatia sanitara de cosmar, robineti generali prinsi in tencuiala cu anii, scurgeri care nu fac fata, vecini nervosi…
  • In general, cumparati un apartament cu: Centrala termica, imbunatatiri, izolat termic, termopan, usa metalica, usi interior schimbate… Aveti idee ca absolut tot ce am insiruit, pot deveni inutile ca investitii, deoarece nu au fost executate cum trebuie?
  • Intrebati fiecare proprietar daca are un dosar cu tot ce s-a inlocuit si daca are garantii valabile pe anumite echipamente. Nu va alasati pacaliti de un miraj al tuningului unui apartament!
  • Totul porneste de la baza: daca exista studii, certificari, verificari periodice, contributii la imbunatatirea comfortului pentru spatiile comune, inseamna ca proprietarul vechi e foarte atent la detalii si va poate furniza un imobil in conditii sigure.

Puneti intrebari, un imobil poate deveni o sursa de venit, de locuit, sau o sursa de cheltuieli daca nu esti atent!

Inca o pereche de ochi nu strica in plus!

 

img

Barda Catalin

Related posts

Cum cumperi o casa cu 0$

Graham Stephan Sunt mândru să spun că această proprietate ... a fost gratuită. M-a costat 0...

Continuați lectură
Barda Catalin
de Barda Catalin

Cele mai bune cai de a face bani

Ce trebie sa faci ca sa rupi zona de comfort si sa devii activ in zona de business? Kris Khron...

Continuați lectură
Barda Catalin
de Barda Catalin

Operator Baza de date imobiliare

Operator baza date IMOBILIARE Dacia Imobiliare Bacau www.dacaimobiliare.ro  |...

Continuați lectură
Barda Catalin
de Barda Catalin

Alătură-te discuției


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-includes/functions.php on line 5275

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110