• O mutare înțeleaptă!

Gama de prețuri: Din la

Compare Listings

Costul unei case poate fi calculat în bani, dar construcția și conducerea unei case afectează mediul care este mai greu de măsurat. Numărul din ce în ce mai mare de oameni încearcă să reducă la minimum impactul asupra mediului, cât și impactul financiar, prin dotarea locuințelor lor cu o tehnologie durabilă, iar boomul rezultat al clădirii durabile determină noi niveluri de inovație arhitecturală. Având în vedere acest lucru, putem spune ca:

80 % din timp am început să îl petrecem în clădiri, lucru care ne afectează inevitabil.

36 % din emisiile de CO2 și 40% din consumul de energie din EU este generat de clădiri.

orice casă în procesul de construcție și de folosință degajă prin materialele folosite o cantitate apreciabilă de CO2.

perioada alocata construirii unei case normale este în medie de 3 luni de zile.

costul unei case sustenabile este cu 15% mai mare, dar se amortizează în timp din cauza costurilor reduse cu utilitățile.

perioada de execuție a unei case sustenabile, poate fi în medie de 20 zile.

Durabilitatea adevărată este formată din mai multe fațete, de la materialele de construcție până la utilizarea surselor regenerabile de energie până la proiectarea care se străduiește pentru eficiență și armonie cu mediul înconjurător. Considerăm că următoarele selecții îndeplinesc multe dintre aceste criterii.

Administratia Fondului de Mediu a lansat un program prin care să finanțeze până la 20.000 de persoane fizice care doresc să iși monteze instalații mici de producție a energiei electrice. Cetățenii care iși instalează panouri fotovoltaice pot folosi energia produsă pentru consumul propriu, iar surplusul poate fi vândut în rețea, distribuitorii fiind obligați să preia aceasta energie. Condiția de bază pentru a beneficia de finanțare este caputerea evacuată în rețea trebuie să fie cel mult egală cu puterea pe care o are contractată pentru consumul din rețea, nu mai mare. Românii, persoane fizice, care doresc să treacă la energie verde vor fi ajutați de stat cu 90% din valoarea investiției, dar nu mai mult de 20.000 lei. Momentan acest program este în curs de restartare.

Proiectul PRISPA reprezintă un precedent pentru mediul universitar din România. Dezvoltat de echipa omonimă, PRISPA este primul proiect românesc participant la cea mai importantă competiție internațională pentru prototipuri de locuințe solare adresată universităților: SOLAR DECATHLON EUROPE (SDE).

PRISPA a devenit, astfel, “acasă” pentru o familie care a împărtăşit valorile echipei: o casă accesibilă financiar şi uşor de construit, o locuinţă care să aducă confortul urban în mediul rural, într-o manieră discretă, integrarea principiilor tradiţionale româneşti într-o locuinţă contemporană şi consolidarea colaborării între studenţi şi tineri profesionişti, mediul academic şi sectorul privat pentru a dezvolta iniţiative similare.

Dacă aveți nevoie de îndrumare pentru implementarea unui proiect de casă sustenabilă, vă stăm la dispoziție, completând formularul de mai jos.


    Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

    Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279

    Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/daciaimobiliare/public_html/wp-content/plugins/really-simple-ssl/class-mixed-content-fixer.php on line 110